Japans herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll: poängställning

Japan och Spaniens herrlandslag möttes i en spännande fotbollsmatch den 2 december 2022, där Japan lyckades säkra en 2-1-seger. Matchen, som var en del av 2022 års världsmästerskap i fotboll, spelades kl. 11:00 UK-tid. Japan tog ledningen när Kaoru Mitoma passade bollen till Ao Tanaka som gjorde mål och tog Japan till en 2-1-ledning mot Spanien​.

Under matchens gång gjordes några spelarbyten; W. Endo byttes in mot A. Tanaka i 87:e minuten, T. Tomiyasu byttes in mot D. Kamada i 69:e minuten, medan A. Fati och J. Alba byttes in för Spanien i 68:e minuten​​.

De tre målen i matchen gjordes av R. Doan (48′) och A. Tanaka (51′) för Japan, medan Á. Morata (11′) gjorde Spaniens enda mål​​. Denna match var den senaste huvud-till-huvud-konfrontationen mellan de två lagen fram till det datumet, och resultatet ändrade deras inbördes statistik till en seger för Japan och ingen seger för Spanien​​.

Denna match visade Japans förmåga att hålla huvudet kallt och prestera under press, vilket ledde till en oväntad seger över Spanien, ett av de högst rankade lagen i turneringen.’

Japans herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll: poängställning (nuvarande)

LagMatcher VinsterOavgjordaFörlusterMålskillnad
Japans herrlandslag i Fotboll50271211+32
Spaniens herrlandslag i Fotboll503992+76
Källa: aiscore.com